Drie, twee, één, ACTIE!

Ten eerste van harte welkom op onze blog. Jij bent de gelukkige die ons eerste bericht leest! Blijf je meelezen tijdens de reis? Dat lijkt ons leuk!

Het Algemeen Dagblad, De Gelderlander en (niet te vergeten) de Zakengids schreven over onze reis. Niets dan stoere en positieve verhalen, maar vandaag ging het even mis.

Koelbox
Op weg naar de supermarkt had ik twee keer pech met twee verschillende eenden wel te verstaan. Eerst met mijn eigen eend waar de versnellingsbak van vast liep. Met de derde versnelling als enige versnelling toch thuis gekomen. Dan maar met de Peking-eend verder dacht ik, maar die kampte met een lege accu; koelbox aan laten staan. Lullig. Euforisch hadden we het elektrische ding geïnstalleerd en gefantaseerd over koude Heineken biertjes drinken in de woestijn van Iran. Iets te enthousiast misschien? Naja, niets ernstigs. Startkabels erbij gehaald en we konden de weg weer op.

Vuurtje
Eenmaal op de terugweg van mijn boodschap met de Peking-eend begon deze op de A15 te stinken en te roken. Ze zouden wel een vuurtje aan het stoken zijn hier in de buurt, dacht ik. Totdat de auto begon te rammelen en te ratelen. Wat bleek, de ventilator van de motor was losgekomen! De motor had dus geen koeling meer en was daardoor gaan roken en stinken. Al met al is het goed gekomen, de accu is weer vol en de ventilator opnieuw vastgezet, dus we kunnen verder. Verder met het prepareren en reisklaar maken van de eend.

Knakworsten
De voorbereidingen zijn niet te stuiten. Afgelopen week hebben we (lees: Marjon) de halve Xenos leeggekocht. Reishanddoeken, haakjes, zeefjes, plastic bakjes, bestek, muggengel, water desinfectant, koffie en klamboes, zeeppompjes, gekleurde stiften (waar heb je die eigenlijk voor nodig?), knakworsten uit blik en ga zo maar door. Om al deze spullen vervolgens in te passen in de geringe bergruimte van de eend. Bijna klaar..

Volgende week meer over de voorbereidingen tot zo ver.

Tot dan!

Milan