Bestemming bereikt..

We zijn er: Beijing. Of Peking. Of hoe je de stad ook wilt noemen..

Nadat we ons rijbewijs opnieuw gehaald hadden zijn we de grens over gereden. In China is een gids verplicht dus deze heeft ons vergezeld tot en met Peking. In Peking hebben we afscheid genomen en waren we 'vrij'.

Na goed geslapen te hebben, hebben we de auto (wat er nog van over is) weggebracht naar de haven. Als het goed is komt hij over vier weken aan in Rotterdam.

Ons avontuur zit er dus op. Morgen (zondag 23 september) vliegen we terug naar Nederland.

Graag willen wij iedereen bedanken voor het lezen van deze blog!

Groeten,

Huub en Milan

(de blog blijft nog circa 2 weken online)

Klap

Op weg van Khovd, via Altai, naar Bayankhongor. Al deze plaatsen (met onuitspreekbare namen) liggen nog steeds in het lege Mongolië.

Off-road
Landschap
Vrienden

We hebben 450 km off-road gereden. Dit was geen keuze want er zijn gewoon geen wegen. De off-road route verliep over zandduinen, over rotsen en door rivieren. Het lukte aardig om het eendje er doorheen te slepen. Tot we een keiharde klap maakten. Onze oren suizen nog na. We kwamen krakend en piepend tot stilstand. Toen we uitstapten bleek dat we met het linkerwiel in een gat van één meter diep waren gereden. Vervelend. Na een korte inspectie werd duidelijk dat het linkervoorwiel opeens een andere plaats had gekregen: zo ongeveer midden onder de auto. Gelukkig attendeerde twee vriendelijke motorrijders ons op de kuil. Alleen jammer dat we er toen al in zaten. Na een kleine test bleek dat we nog konden rijden. We hadden wel een soort ‘slag’ in het wiel, maar we gingen vooruit. Omdat we geen tijd hadden om deze tijdrovende reparaties te verrichten zijn we gewoon doorgereden. Tevens hebben we enorm veel lekke banden gehad onderweg.

Ulan Bator
Gouden boedha

Ulan Bator was verschrikkelijk. Druk, vies en chaotisch. We hebben hier een rustdag genomen, maar een bleek nauwelijks iets te zien. Slechts vier dingen waren wel aardig. Waaronder een Tibetaans klooster. We hebben de dag vooral gebruikt om de eend op te lappen. We hebben weer eens wat deuken uit de velgen gemept en geprobeerd het linkerwiel iets naar rechts te verplaatsen. Dit is deels gelukt.

Nu zijn we richting de Chinese grens aan het rijden. Daar wordt het een groot feest. We gaan namelijk opnieuw rijles nemen! Daarover de volgende keer meer..

Alvast goed nieuws.. we zijn geslaagd voor het examen en zijn in China!!

Wegdek